2011. április 10., vasárnap

Flambírozás

A flambírozást édességek, gyümölcsök és húsok tálalásakor alkalmazhatjuk. A lángoló szesz különleges ízt kölcsönöz az ételnek, és szép látványt nyújt.
A flambírozás menete:
Valamennyi serpenyőben készült étel flambírozható. A flambírozáshoz legalább 40%-os alkoholt használjunk. Lehet vodka, rum, whisky, konyak stb. A húsételekre semleges szeszt öntsünk, az édesekre elsősorban rumot, konyakot.
Ha nyílt tűzön, serpenyőben flambírozunk, akkor az alkoholt a forró ételre öntsük, s azzal együtt hevítsük fel. Majd a serpenyőt döntsük meg, hogy a láng belekapjon az alkoholgőzbe. Ha viszont az asztalnál, tányéron flambírozunk, a szeszt egy merőkanálba töltsük, majd felhevítés után meggyújtva öntsük rá az ételre.
Ha kész ételre öntünk alkoholt, előtte gyújtsuk meg, lángolva tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése