2011. április 15., péntek

Leguan étterem - légüres tér

A belváros szívétől néhány percre, a Gozsdu udvar szomszédságában található barátságos kis étterem a Leguan. Az a veszély biztosan nem fenyegeti az idelátogatókat, hogy nem találnak szabad asztalt, mivel vendég sajnos csak elvétve jár erre.


Kár érte. A hely ennél biztosan többet érdemelne.
Valószínüleg mellépozícionálták gazdái a Leguánt, könnyed és elegáns teret álmodva, de valahogy mégsem sikerült személyiséget adni az étteremnek.
Az egyetlen felszolgáló (valószínüleg még őt sem igazán tartja el a hely) unott arccal téblábol fel-s-alá és általában pont akkor nem jár az asztalunk körül perceken át, amikor szükség lenne rá.
Több pozitívumot akkor sem tudunk elmondani róla, amikor aztán megjelenik aztalunknál. Nem kedves, nem segítőkész, csak teszi a dolgát.
Örömmel tölt el, hogy csapoltan mérik egyik kedvenc sörömet, a Belga Leffe-t. Az már kevésbé, hogy a sör , amit kihoz a felszolgáló, bizony romlott...
Sajnos ez is betudható a hely tátongó ürességének, hogy a sörnek van ideje megsavanyodni...
Első pozitív meglepetés a "meglepetés előétel" ténye. Azért csak a ténye, mert a levágott héjú szendvicskenyér darabok, körözöttel és zöldfűszeres olajöntettel hűen passzolnak az eddigi benyomásokhoz.
Kétféle főételt rendelünk:
- Vajhal steak dijoni-pestos tagliatellén-t és
- Gyömbéres wasabis tejszínes bélszin csíkok zöldséges sült rizzsel-t.

A Vajhal, az előzmények ismeretében meglepően finom volt.
Kellemesen omlós, bár kissé ízetlen. Jól harmonizált vele a a zöld pestós tészta. Talán a kelleténél több olaj került a mártásba.
Ezzel együtt a vajhal volt az étkezés fénypontja.

A bélszin csíkokra sajnos nem érdemes sok szót vesztegetni. A hús ízetlen volt, hiába a wasabi mártásnak, amiből a wasabit úgy tűnik kispórolták, pedig csak jót tehetett volna neki.
A sült zöldséges rizs sűrű gombóccá keményedett, így teljesen élvezhetetlen volt.

Záróakkordként megpróbálkoztam a gyümölcsös túrógombóccal... kár volt.
A túrógombóc lelke a túró és a gríz megfelelő kombinációja. Hát a chef ezen nem dolgozott sokat és a gríz erős túsúlyba került. Igencsak szükség volt a ribizliszószra, hogy legalább néhány falatot le lehessen nyelni.

Csak remélni tudom, hogy valami véletlen folytán elkezdenek ide járni a vendégek, és rákényszerítik a konyhát az igényesebb munkára.


Értékelés:  ☆

Megnevezés     Max. pont        Adott pont

Környezet                10                      7
Étlap-itallap               5                       3
Személyzet              10                       5
Tálalás                     10                       6
Étel-ital                    20                       9

Összesen                 55                     30

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése